Latin dot Kom


Submit solution

Points: 100 (partial)
Time limit: 1.0s
Memory limit: 256M

Author:
Problem type
Allowed languages
C++, Haskell, PyPy, Python

Nedavno na natjecanju iz inžinjerskog programiranja Leon i Damjan su predstavili svoj software Latinary (jako je dobar, orz). Latinary je online hrvatsko-latinski rječnik koji sadržava do 20,000 riječi i izraza, te stranica također nudi materijale poput gramatike i izreka. Trgovcu Bertiju se stranica jako svidjela i zato je odlučio Leonu i Damjanu napisati svoj putopis na latinskom koji je pun izreka koje je sakupio na svojim putovanjima kroz svijet. Taj putopis se sastoji od riječi koje su odvojene razmakom i u njemu nema točke ni zareza. Svaka riječ je sastavljena od najviše 10 malih slova engleske abecede. Sada Leona i Damjana jako zanima koliko njihovih izreka se nalazi u tom tekstu. Izreka je niz od \(k\) riječi i ona se nalazi u tekstu ako \[ \text{text}[i] = \text{izreka}[0], \text{text}[i + 1] = \text{izreka}[1], \dots , \text{text}[i + k - 1] = \text{izreka}[k - 1] \] za neki \(i\). Ako se neka izreka pojavljuje dva puta u tekstu, nju brojte samo jednom. Kako ne želimo da zadatak bude pretežak, reći ćemo da se ista riječ neće pojavljivati u dvije različite izreke i točno jednom će biti u istoj izreci. Međutim, može se pojavljivati više puta u tekstu, što ne bi trebalo predstavljati problem.

Ulaz

U prvom retku se nalaze dva broja \(n\) i \(m\), \((1 \leq n \leq 10^5)\) \((0 \leq m \leq 10^4)\), broj riječi u putopisu i broj izreka u Latinary. U sljedećem retku se nalazi n stringova odvojenih razmakom koji su načinjeni isključivo od malih slova englekse abecede. Svaki string će imati najviše 10 slova. U sljedećih \(m\) redaka dan je prvo broj \(k_i\), \((1 \leq k_i \leq 10^4)\), duljina \(i\)-te izreke i zatim u istom retku dano je \(k_i\) stringova odvojenih razmakom. Ti stringovi tvore \(i\)-tu izreku tim redom i svaki string ima najviše 10 slova. Suma svih \(k_i\) će biti manja ili jednaka \(10^4\).

Izlaz

U jednom retku ispišite koliko različitih izreka se nalazi u putopisu.

Ulaz primjera

12 3
carpe veni vidi vici alea est iacta diem diem est duobus diebus
3 veni vidi vici
3 alea iacta est
2 carpe diem

Izlaz primjera

1

Ulaz primjera

8 1
abusus non tollit usum abusus non tollit usum
4 abusus non tollit usum

Izlaz primjera

1

Ulaz primjera

25 4
qzsdijaoei pfnduwgexp juxjdtfmpr jfrgmqorxr kzxxbezkjf upwyxcrivm peujweqbqz xxapkjsbmf kpmogeejjf afvkschznj mdhothvnei ocwidjwyhw fbedsficqi fywrzrlibr jrtwgazisx fkfvvdvjdh utuqumavfr hcrsxvqvme neajgiglxr ruyawqvksi ffcbozajdz rweygwfbio qxybmwuqed ekqctvfjhs srvjrkwyob
5 rweygwfbio ffcbozajdz srvjrkwyob ekqctvfjhs qxybmwuqed
5 kpmogeejjf xxapkjsbmf ocwidjwyhw mdhothvnei afvkschznj
5 pfnduwgexp qzsdijaoei kzxxbezkjf jfrgmqorxr juxjdtfmpr
5 jrtwgazisx fkfvvdvjdh utuqumavfr hcrsxvqvme neajgiglxr

Izlaz primjera

1

Comments

There are no comments at the moment.